Fanget opp av
Kategori: Rektor

Innlegg av rektor på Mokollen skole

Velkommen til et nytt skoleår!

Velkommen til et nytt skoleår!

Endelig er skolestarten her! Vi på Mokollen skole gleder oss til å treffe kjente og nye elever til et nytt, spennende skoleår. Heller ikke i år vil vi samles i Adventkirken til en felles åpning av skoleåret slik som vi normalt pleier å gjøre. Dette skyldes at vi ønsker å ta smitteverntiltak i forbindelse med Covid-19 pandemien på alvor og ikke utsette elever, foresatte og ansatte for en unødvendig risiko ved å samles felles første skoledag. Oppmøtetider ser derfor slik ut:

1.-7. trinn: Oppmøte 09:00
8.-10. trinn: Oppmøte 08:45

Elevene vil bli tatt imot ute i skolegården av sine respektive kontaktlærere, og vil deretter gå gruppevis inn til sine klasserom. Foresatte til nye elever kan, om de ønsker det, følge med elevene inn i klasserommene og ta avskjed der.

Det blir vanlig skole og undervisning på Mokollen skole frem til kl. 12.55 for 1.-5. trinn, 6.-7. trinn slutter kl. 13.55 og ungdomsskolen slutter kl.14.40. SFO vil være åpen til kl. 16.00.

Velkommen HD Stock Images | Shutterstock

17.mai-feiring!

17.mai-feiring!

Onsdag 12.05 feiret vi på Mokollen nasjonaldagen litt på forskudd, med mini-tog, pizza og is. Vi er så takknemlige for at vi kan bo i et så godt og fritt land. Gratulerer med dagen til alle!

 

  • {{text}}

{{hotkey}}

{{text}}
VELKOMMEN TIL MOKOLLEN SKOLE!

VELKOMMEN TIL MOKOLLEN SKOLE!

Mokollen skole ønsker velkommen til en inspirerende, motiverende og lærerik skolehverdag!

Til høsten har Mokollen skole ledige plasser på enkelte trinn. Vi har fokus på å skape et utviklende og trygt læringsmiljø, og vi jobber målrettet for at Mokollen skole skal være et av de beste skolealternativene i distriktet.

Som grunnskole fra 1.-10. trinn er vi kjent for mindre elevgrupper og topp faglig kvalitet. Vi tilbyr undervisning i mindre klasser, individuell oppfølging og høy lærertetthet. Våre elever er på leirskoler, Polen-tur og språkreise i regi av skolen. Skolen ligger flott til under toppen av Mokollen og har fine uteområder for store og små. Skolen er en friskole med kristen formålsparagraf, åpen for alle. Skolens motto er «Vi bryr oss».

1.-klassinger er spesielt velkomne til å søke.

Kontakt gjerne skolen for mer informasjon og søknadsskjema.

Tlf. 33 48 24 00/911 79734
post@mokollenskole.no
School Supply Lists – South Loop Elementary School

 

Turdag for 4.-5. trinn

Turdag for 4.-5. trinn

14. januar var 4.-5. klasse på tur til Breivann. Lærerne som var med kunne melde om en svært vellykket dag, med strålende vær og elever som ikke var til å stoppe i løypene.

Besøk av Gry fra ADRA!

Besøk av Gry fra ADRA!

På grunn av korona-situasjonen kunne vi ikke gå ADRA som vanlig i år. ADRA er en innsamlingsaksjon vi har vært år, der pengene i år går til arbeid med skole og utdanning i Sør-Sudan. Vi var så heldige å få besøk av Gry, som informerte klassene om årets prosjekt og inspirerte oss til å finne andre måter å samle inn penger på.

Sykling i gymmen

Sykling i gymmen

I gymtimene har vi blant annet utnyttet den fine sykkelbyen Sandefjord er. Vi har hatt flere flotte gymtimer på sykkel!

Lunsj på Midtåsen

Lunsj på Midtåsen

Vi er så heldige å ha en av Sandefjords flotteste utsikter rett i nærheten av skolen. Her koser 4.- og 5.klassinger seg med lunsj i sola.

Avslutning for 10. trinn

Avslutning for 10. trinn

10. trinn hadde en flott skoleavslutning 18. juni! Elevene bidro med blant annet ulike musikkinnslag og taler, og de fikk sine vitnemål etter endt grunnskoleutdanning. Vi ønsker dem lykke til videre.

17.mai-forberedelser på Mokollen

17.mai-forberedelser på Mokollen

Mokollen skole har jobbet med å forberede seg til 17.mai, på tross av avlyst barnetog. Vi har fått lage en film som skal vises i forbindelse med kommunens 17.mai-feiring og det var fint å få luftet fanen og veive med flaggene våre i år også! Selv om feiringen i år blir annerledes, er vi fortsatt takknemlige for at vi får leve i et fritt og godt land. Vi ønsker hele skolefamilien gratulerer med dagen og en flott 17.mai!

Endelig tilbake på skolen!

Endelig tilbake på skolen!

Mot slutten av april fikk vi endelig elever på skolen igjen. Både voksne og barn fra 1.-4. klasse hadde gledet seg stort til å kunne være sammen igjen!

 

11. mai ble skolen åpnet for resten av trinnene. Mokollen skole åpnet for trinnene gradvis i løpet av uke 20 og nå er alle trinn og lærere tilbake på skolen! Etter mange uker med fjernundervisning var det godt å få se hverandre igjen!

Skidag på Kongsberg

Skidag på Kongsberg

Tradisjon tro har elevene fra 7.-10. trinn gjennomført en flott skidag på Kongsberg! Det er en dag elevene gleder seg til lenge i forveien og som de setter stor pris på. Elevene kunne i ettertid blant mange positive tilbakemeldinger melde om at det hadde vært flotte bakker, at de ansatte på skisenteret er flinke, at det var gøy å kjøre slalåm med venner og at alle hadde noen å være med.

Bibelpizza for elever på ungdomsskolen

Bibelpizza for elever på ungdomsskolen

Hver torsdag etter skolen kommer pastorene Tore Wollan og Simen Trollsrud til skolen og er sammen med elever fra ungdomsskolen. Da spiser de pizza og snakker om ting som ungdommene er opptatt av og setter dette inn i et bibelsk perspektiv. Dette frivillige tilbudet er populært blant elevene!

Crazy Hair Day på skolen

Crazy Hair Day på skolen

Elevrådet ønsket seg en Crazy Hair Day på skolen, og tirsdag 14. januar var det mange fine hårfrisyrer å se blant elevene, både med og uten ekstra farge! Vi har dessverre ikke bilde av dagens vinner, men det var en nydelig hanekam på en niendeklassing som ble stemt frem som dagens beste frisyre.

Basecamp 8

Basecamp 8

8. klassinger fra alle adventistskolene i Norge har tradisjon tro vært på leirskole på Mesnali. Her har de fått testet seg i snøen, både med og uten ski på beina, og om kvelden har de blant annet lært om skadevirkningen av rusmidler.

Gledelig jul!

Gledelig jul!

Første skoledag etter en velfortjent juleferie er 6. januar 2020.

Vi ønsker alle våre elever og hele skolefamilien en velsignet julehøytid!

Forfatterbesøk

Forfatterbesøk

I slutten av november var vi så heldige å få en vaskeekte forfatter på besøk! Tor Arve Røssland skriver spennende og morsomme bøker for barn og ungdom. I forkant av besøket hadde ungdomsskolen lest boken «Glimt» og mellomtrinnet leste «Soledad». Tor Arve hadde to engasjerende foredrag om bøkene, ett for mellomtrinnet og ett for ungdomsskolen. I tillegg til å få masse nyttig informasjon om skriveprosessen og bøkene han har skrevet, leste han fra sin nyeste bok og svarte på mange spørsmål fra nysgjerrige elever.

ADRA 2019

ADRA 2019

Årets tre dager lange innsamlingsaksjon for ADRA  er nå vel gjennomført! Elevene ved Mokollen skole har samlet inn i overkant av 125.000 kr. til inntekt for skolebarn i Niger. Vi er så stolte av de flinke elevene våre! De har fått oppleve medmenneskelighet og hjelpsomhet i praksis, og de har vist pågangsmot og engasjement knyttet til prosjektet. Som takk for hjelpen fikk elevene undervisningsfri på torsdag og de koste seg i klatreparken Høyt og lavt. En stor takk rettes til foreldre, foresatte og andre frivillige som har hjulpet oss denne uka.

Fikk du ikke bidratt? Det er selvfølgelig fortsatt mulighet til å gi! Besøk http://adranorge.no for mer informasjon.

Tid for foreldremøter

Tid for foreldremøter

Vi har hatt en fin oppstart med elevene og er kommet godt i gang med det nye skoleåret. Nå er det foreldremøter som står for tur. Tidene for de ulike foreldremøtene er:


Mandag 26.8

Kl. 18:00: 1.-3. trinn og 6.-7. trinn
Kl. 19:00: 4.-5. trinn

Tirsdag 27.8
Kl. 18:00: 8., 9. og 10. trinn

Skoleavslutning 2019

Skoleavslutning 2019

Siste skoledag før sommerferien feiret vi våre flotte tiendeklassinger! Vi er så stole over alt de har fått til, deres gode skoleresultater og ikke minst den personlige utviklingen ungdommene våre har opplevd mens de har vært elever hos oss. Det er en gjeng reflekterte og kreative ungdommer som nå forlater oss, lykke til på videregående, alle sammen!